Acasa
Noi
world.gif
album1004009.jpg
album1004008.jpg
album1004007.jpg
album1004006.jpg
album1004005.jpg
album1004004.jpg
album1004003.jpg
Filmare
Sistemul Medical Bucurestean 2011
album1004002.jpg
album1001001.gif
Cel mai important lucru despre Salina Natalia: noi utilizăm o tehnologie folosită cu eficientă studiată si dovedită la nivel european si nu numai!
Generatoarele de aerosoli salini folosite sunt produse de unele dintre cele mai mari firme producătoare de astfel de aparatură la nivel mondial, spre exemplu INDIUM TOP din Estonia, si au capacitatea de a produce microparticule de sare, majoritatea cu dimensiuni între 1 si 5 microni. Dimensiunea acestora permite ajungerea lor până în tractul respirator inferior!
De-a lungul timpului această metodă s-a dovedit a fi foarte eficientă ca modalitate de tratament, eficienta dovedită prin numeroase studii clinice.
Aceste echipamente sunt folosite în peste 275 de locatii din Rusia, Finlanda, Croatia, Irlanda, Estonia, Suedia, Letonia, Slovenia, Germania, Italia, Austria, Turcia, Anglia, Canada, SUA, Israel, India, Noua Zeelanda, Australia sau China.
La terminarea fiecărei sedinte, sistemul de ventilatie elimină si schimbă complet aerul din camera salinei, si apoi urmează procesul de sterilizare a întregii încăperi .
Astfel, la debutul fiecărei noi sedinte, participantii benificiază de siguranta totală a unui mediu steril în care se degajă aerosoli salini la o concentratie controlată mentinută constantă pe întrega durată. Atmosfera creată cu aerosolii salini împiedică propagarea bolilor cu transmitere prin aer, un fapt dovedit pentru o concentratie de aerosol salin de peste 1,5 mg/m3.
Iată doar cateva din efectele aerosolilor salini:
• îmbunătăteste curătarea tractului respirator
• fluidizează si reduce mucozitătile nazale
• scade vâscozitatea sputei
• reduce frecventa acceselor de tuse
• are efect bactericid si bacteriostatic asupra florei microbiene patogene din sistemul respirator
• scade numărul neutrofilelor si al bacteriilor, crescând numărul macrofagelor alveolare ce au rolul de a distruge bacteriile.
• stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator ce are rol de protectie în cazul unor viitoare infectii


• reduce nivelul Imunoglobulinei E în cazul pacientilor astmatici.
Frumusete:
În cadrul sedintelor de haloterapie, mineralele pe care le contine sarea din salină vor ajuta la curătarea si detoxifierea pielii.
Sănătatea corpului:
Sarea contine fier (previne anemia si creste imunitatea), calciu (bun pentru sistemul osos), magneziu (necesar în functionarea normală a sistemului nervos si cel muscular), seleniu (previne distrugerea celulelor de către radicalii liberi), litiu (reduce nivelul chimicalelor din corp), mangan (ajută la formarea cartilagiilor si la mentinerea sănatătii pielii), etc.
Sănătatea mentală:
Durata sedintei: o sesiune de 45 de minute echivalează cu 3 zile petrecute la malul mării. Se începe treptat, pentru acomodarea pacientului cu mediul salin, prima sedintă fiind de 30 de minute, a doua de 40 de minute si din a 3-a sedintă de haloterapie, atingându-se cele 45 de minute cu care se continuă până la sfârsitul sedintelor recomandate.
Durata tratamentului:
Functie de diagnosticul fiecărui pacient se stabileste numărul sedintelor. În principiu, acestea variază între 10 si 30 de sedinte. După 3 - 7 zile de cură salină începe expectorarea. Efectele haloterapiei se prelungesc pâna la 6-12 luni, iar cura se poate repeta după 3-6 luni.
Conditii pentru rezultate eficiente:
Pentru a avea efecte terapeutice bune, sedintele de haloterapie trebuie făcute zilnic, cu întrerupere de maxim de 2 zile.
Actiunea aerosolilor salini la nivelul cailor respiratorii

La nivelul aparatului respirator al persoanei aflate în incinta Camerei Halo , există în permanentă o importantă concentratie de aerosoli sărati. Aceasta concentratie este considerată terapeutică, dacă trece de valoarea de 1 mg./m3. Prin inhalarea acestor aerosoli, căile respiratorii sunt “curătate" de focarele de infectie (stafilo-streptococice), prezente atât la adulti cat mai ales la copii, focare ce declansează si întretin numeroase boli respiratorii (în majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) si prin a căror prezentă, imunitatea organismului, scade treptat. Sarea, prin natura sa este o substantă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, în multe cazuri comportându-se ca un dezinfectant. Prin depunerea si absorbtia ionilor salini, la nivelul căilor respiratorii atât superioare cât si cele inferioare (mai ales aerosolii de mici dimensiuni), conjugate si cu proprietatea puternic higroscopică, ia nastere efectul de dilutie a depunerilor de impurităti sau materie straină corpului uman (inclusiv microorganisme), care provoacă boli si disfunctii respiratorii, pornind de la simple raguseli, bronsite si chiar astm.
Retentia mucusului si îngrosarea acestuia pe căile respiratorii este o cauză importantă a multor boli respiratorii. Transportul si consistenta mucusului de pe tractul respirator este asigurat de către cilii existenti. Atât atrofierea stratului de cili cât si reducerea elasticitătii si a mobilitătii acestora, determină acumularea si îngrosarea mucusului tractului respirator, îngreunarea si obstructia fluxului de aer din si înspre plămâni, răgusire, tuse, expectoratie îngreunată, disconfort respirator, senzatii de sufocare, etc. Vâscozitatea si elasticitatea mucusului (si a sputum-ului) sunt afectate atât de acumulările de materii străine corpului uman, cât si de capacitatea de transport si eliminarea acestuia din tractul respirator. Eliminarea facilă a sputum-ului determină si eliminarea mai rapida a germenilor patogeni si a elementelor iritante (micro-particule, micro-organisme) .
Observatiile de-a lungul timpului, asupra persoanelor cu disfunctii respiratorii, au arătat că mucusul tractului respirator se îngroasă în conditiile în care pierde din umiditate si salinitate prin faptul că organismul nu poate suplini aportul de lichid si sare (în special ioni de Na+) necesar.
În aceste conditii, inspirarea de aerosoli salini este mai mult decât necesară, acestia, prin absorbtia lor, actionând în primul rând direct asupra mucusului. Dilutia aerosolilor salini la nivelul mucusului, determină în primul rând, fluidizarea acestuia, facilitând expectorarea mai rapidă. Fluidizarea mucusului duce implicit la usurarea respiratiei, eliminarea secretiilor obturante, eliminarea factorilor iritanti, autocurătirea organică si durabilă a tractului respirator, anihilarea germenilor patogeni precum si a efectelor inflamatorii sau iritante.
Prin proprietătile sale electro-chimice, sarea, în spetă ionii salini, odată depusi pe tractul respirator, pe lângă actiunea bazică asupra bacteriilor si microorganismelor, determină umezirea, lichefierea si fluidizarea mucusului de pe căile respiratorii, realizând astfel extragerea materiilor străine dintre cilii si din micro-cavitătile tractului respirator, redarea mobilitătii cililor din tractul respirator, determinând astfel usurarea progresivă si de lungă durată a respiratiei, expectorarea pe cale naturală si facilă, eliminarea materiilor alergene sau bacterigene prin fenomenele reflexe de tuse, scurgeri nazale, expectoratii, etc., simptome caracteristici vindecării bolilor respiratorii.

v Absorbtia prin piele v

Pielea este al doilea organ de respiratie al corpului uman. Prin intermediul pielii are loc un schimb permanent cu mediul, constând în oxigen, apă, minerale, caldură, etc.
Persoana prezentă în atmosfera Halo-Camerei, intră în contact prin intermediul pielii cu atmosfera încărcată cu aerosoli salini. Acestia sunt absorbiti la nivelul pielii expuse, în proportii corespunzătoare absorbtiei oxigenului, umiditătii si desigur prin depunere/precipitare datorită umezelii si diferentei de temperatură a suprafetei pielii fată de atmosferă.
Ionii (de sare sau alte minerale) sunt absorbiti atât în sistemul limfatic, cât si la nivelul celulelor pe două căi: pe calea difuziei si pe calea procesului osmotic.
Difuzia se poate defini ca fiind procesul natural de echilibrare fie a două presiuni diferite, fie a două concentratii cu valori diferite.
Osmoza este fenomenul de transmitere a diverselor substante printr-o membrană semi-permeabilă, în cazul nostru, fiind membrana celulelor.
Ambele procese se realizează în baza unor legi fizico-chimice naturale, fară consum energetic sau efectuarea de lucru mecanic.
Osmoza si difuzia sunt cele două procese vitale, prin intermediul cărora celulele vii din organism se “hrănesc" cu minerale, glucide, lipide, proteine, apă, etc.
Difuzia rezultă din miscarea aleatorie a moleculelor în celule si în jurul acestora. În cazul în care unele regiuni sau portiuni sunt mai concentrate în anumite substante, procesul de difuzie tinde să echilibreze aceste concentratii.
Osmoza este fenomenul prin care substantele apoase trec prin membrana celulei (care este semi-permeabilă) proces în cadrul căruia, de regulă, sunt transportate în interiorul celulei, substantele necesare activitătii celulare. Osmoza poate avea loc si în conditii de diferente de potential electric. De exemplu, în momentul în care membrana celulei se depolarizează în exterior, cu aproximativ 55 mV, canalul de sodiu (Na) se deschide ca o poartă voltaică, iar ionii de sodiu (Na+) ies din celulă, cei de potasiu pătrund, înlocuindu-i, echilibrând polaritătile membranei (interne si externe), iar poarta se închide până la o nouă depolarizare.
Exemplu: celulele animale contin o concentratie de ioni de potasiu (K+) de cca. 20 de ori mai mare decât fuidul extracelular, pe când fluidul extracelular contine o concentratie de ioni de sodiu (Na+) de cca. zece ori mai mare decât celulele. Aceste concentratii de ioni sunt controlate de fenomenul de transport activ. Transportul activ, în acest caz, este asigurat de gradientele diferite de concentratii si bineînteles, diferentele de potential electric.

Faptic, se întâmplă următorul sir de evenimente:


Rezultatele vindecării si ameliorării pentru afectiunile respiratorii tratate într-o salină artificială sunt printre cele mai ridicate din cele cunoscute în lume: 87% :

Aceste observatii au fost realizate pe un număr de 2.000 de pacienti tratati în perioada 1959-1972.album1004001.jpg